TRÄNING - HÄLSA

Träning, kost, hälsa och skönhet.

Välkommen till vår hemsida där vi skriver om träning, kost, hälsa och skönhet! Vi tror på en helhetssyn kring hälsa och vi strävar efter att erbjuda inspiration, råd och verktyg för att hjälpa dig nå dina mål. 

På vår hemsida hittar du tips, råd och fakta om träning, olika träningsformer och vad som händer i kroppen när vi tränar. Vi ger också kostråd för att hjälpa dig hitta en hälsosam kosthållning som fungerar för dig. Förutom detta så ger vi tips och information om hälsa och skönhet, hur du kan förbättra din hud, hår och allmänna välbefinnande. Vårt mål är att hjälpa dig upptäcka och utforska en hälsosammare livsstil, och vi hoppas att vår hemsida kan fungera som en resurs för dig på din väg. 

Skapa en hälsosam livsstil

Vår livsstil har stor betydelse för vår hälsa och vårt välbefinnande, och även små förändringar kan ha stor betydelse. Att äta hälsosamt, träna regelbundet, hantera stress, få tillräckligt med sömn och undvika ohälsosamma vanor är alla viktiga komponenter i en hälsosam livsstil. Tyvärr kan det i dagens snabba samhälle tyckas svårt att hitta tid för att uppnå dessa mål – men det är viktigt för din fysiska och psykiska hälsa.

Om du känner att det är svårt att komma igång med en hälsosam livsstil, börja i små steg. Börja med att utesluta onyttiga saker som rökning, snusning och dra ned på alkohol, socker, läsk, onyttiga fetter och livsmedel med tillsatser.  

Nästa steg är att börja införa en mer hälsosam, näringsrik kost med mycket grönsaker, frukt, fullkorn, magert protein och nyttiga fetter samt vatten. Om du tycker det är svårt, leta inspiration till nyttiga och goda maträtter på nätet. Undvik livsmedel som är bearbetade och som har många tillsatser. 

För att komma igång med träning är det viktigt att ha träningsmotivation. Det kan du förslagsvis få genom att läsa om varför det är viktigt det är att leva sunt. När du känner dig motiverad, fundera på vilken sport eller aktivitet som passar för just dig. Om du väljer en aktivitet du tycker är rolig blir det lättare att komma iväg på träningen. För att komma iväg på sin träning är bra att ha ett träningsschema eller bokade pass så man vet att man kommer iväg. Andra tips till träningsmotivation är att träna med någon annan person, då kan man peppa varandra.