Så räknade jag ut min RMR - Resting Metabolic Rate avstånd Energibalans

Arkiv

Hur tänker SJ?

1 (en) procen av SJ’s kunder ( ja, man är kund när man använder en tjänst och betalar för den – man är inte ett hinder för verksamheten…) alltså: En procent av SJ’s kunder väljer att köpa biljetten på tåget. Anledningen till detta kan man spekulera om… min spekulation är att detta till stor del beror på att kunden misslyckats med ordinarie inköpsrutin på grund av försening (typ försovning, trafikhinder) eller tekniska problem med biljettautomat, internetuppkoppling eller liknande.

SJ upplever detta som ett problem (legitimt) som man vill komma till rätta med. Jag misstänker att det redan idag är ekonomiskt ofördelaktigt för kunden(!) att köpa biljetten på tåget – fullt pris, inga rabatter av något slag(?) Det är inte orimligt att SJ  ”får” kompensera sig ytterligare genom att ta ut en särskild avgift, femtio kronor, kanske t.o.m. en hundralapp?

Nu snackar vi Statens Jävla Järnvägar… 1.900 kronor! NITTONHUNDRA!

http://www.dn.se/nyheter/sverige/sj-slutar-salja-biljetter-pa-tagen

Rövarsamhället personifierat av ett statligt affärsdrivande verk.

SJ-chefen intervjuas i SR’s Studio Ett

1 comment to Hur tänker SJ?

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ett mindre jag...
==================
2006   -9,7 kg
2007   -5,4 kg 
2008   -0,6 kg
2009   -3,8 kg
2010   +4,2 kg
2011   -2,0 kg
2012   -7,5 kg
2013   -2,1 kg
2014   +9,2 kg
2015   +1,6 kg
2016   -4,6 kg
2017   +3,2 kg 
==================
Totalt -17,5 kg 

Flag Counter