Så räknade jag ut min RMR - Resting Metabolic Rate avstånd Energibalans

Arkiv

Om blodsocker

En kommentar på Kostdoktorn.se

http://www.kostdoktorn.se/sockerchock/comment-page-3#comment-166283

Björn Hammarskjöld skriver:

Socker i högre koncentrationer än 6 mM är toxiskt.

Gör vi som SLV och Socialstyrelsen säger, äter 60 E% socker i maten eller 375 g kolhydrater per dag så är det helt klart en extremt ofysiologisk sockermängd att äta om vi jämför med hur mycket socker vi har i kroppen och ännu mer extremt om vi jämför med hur mycket socker vi har i blodet.

Låt oss nu se på vad kolhydrater orsakar i kroppen.

Blodsockret stiger, vi kan mäta glukos men vi mäter aldrig fruktos så det ser vi aldrig.

Insulinet stiger då blodsockret stiger eftersom glukos är toxiskt i högre koncentrationer än 6 mM. Insulin är vårt katastrofförebyggande hormon.

Eftersom vi har 3-6 g socker i blodet så är socker mer än 5 g i maten en fara för kroppen. Vid blodsocker mer än 6 mM så kopplar sig socker utan enzymer till proteinmolekyler och kan då skada proteinets funktion. Kroppen måste göra allt den kan för att få ned blodsockernivån till ickeskadliga nivåer.

Äter vi 100 g socker så skulle blodsockret utan insulin stiga till över 100 mM. Men vi har dött när blodsockret kommer över 30-40 mM

Så kroppen måste göra allt den kan för att få ned blodsockernivån till ickeskadliga nivåer.

Bland det den kan göra finns följande:

1. Insulin blockerat alla konkurrerande energikällor som fett och protein, ingen ättiksyra skall komma från annat än glukos för att snabbast möjligt sänka glukosnivån i blodet.

2. Glukos bryts ned till ättiksyra för att förbrännas i citronsyracykeln.

4. Det blir i alla fall ett överskott på ättiksyra som levern då polymeriserar till mättade fettsyror, levern ägnar sig åt lipo(neo)genes.

5. Insulin försöker få glukosen att tas upp av alla celler i kroppen. Varje glukosmolekyl är omgiven av 190 vattenmolekyler så cellerna kan inte ta upp så mycket glukos med tillhörande vatten utan att vattensprängas.

6. Cellerna drar tillbaka sina insulinreceptorer som skydd mot vattensprängning och vi kallar det för insulinresistens.

7. Vi lagrar glukos i form av glykogen men vi kan bara lagra högst omkring 500 g glykogen i muskler och lever, sedan är förråden fulla.

Vi använder alla dessa olika mekanismer för att vi snarast ska söka få ner glukoskoncentrationen i blodet till icketoxiska nivåer mellan 3-6 mM eller 3-6 gram glukos i hela blodvolymen om 5,6 L.

Så det vi kallar för insulinresistens är den enskilda cellens egna skydd mot att insulinet ska tvinga in mera glukos med tillhörande 190 vattenmolekyler.

Och så tvingar vi cellerna att försöka vattenspränga sig genom att ge ännu mer insulin!

Detta är helt ologiskt och riktigt sjukt när vi vet att det som förbättrar och till och med ”botar” en diabetiker är en fysiologiskt kolhydratfattig kost. Ät tillräckligt lite kolhydrater och de flesta diabetiker mår bra.

Att detta ska vara så svårt att förstå för våra eminenser är mig obegripligt om det inte finns en dold agenda bakom denna ofantliga ignorans.

Kommentar:
Jag misstänker att denna drapa liksom mycket annat som skrivits av samme man är behäftat med överdrifter missuppfattningar och hårdragningar… någon dag ska jag ta mig an ett försök till analys, låter texten stå så länge…


Ett mindre jag...
==================
2006   -9,7 kg
2007   -5,4 kg 
2008   -0,6 kg
2009   -3,8 kg
2010   +4,2 kg
2011   -2,0 kg
2012   -7,5 kg
2013   -2,1 kg
2014   +9,2 kg
2015   +1,6 kg
2016   -4,6 kg
2017   +3,2 kg 
==================
Totalt -17,5 kg 

Flag Counter