TRÄNING - HÄLSA

Därför ska du bli bemanning sjuksköterska

Sjuksköterskor har en viktig funktion inom vården. Men idag går många sjuksköterskor på knäna med dålig lön. Men om du vill fortsätta att jobba som sjuksköterska fast med högre lön och mer tid till återhämtning ska du bli bemanning sjuksköterska.

Idag finns det som sjuksköterska möjlighet att arbeta både som fast anställd åt en vårdinrättning eller åt ett bemanningsföretag. När du arbetar för ett bemanningsföretag arbetar du som bemanning sjuksköterska och kan själv vara med och styra vilka uppdrag du ska ta. Om du verkligen vill göra skillnad för människor och samtidigt ta hand om dig själv är det bemanning sjuksköterska du ska satsa på att vara.

Få mer erfarenhet som bemanning sjuksköterska

Det krävs enormt mycket av en sjuksköterska som är fast anställd. Ofta har du ett stort ansvar, arbetstiderna är svåra att förhandla och du har en låg lön. Annat är det när du är bemanning sjuksköterska. Då kan du själv styra hur långa eller korta dina uppdrag ska vara. Du har även möjlighet att välja vilken ort du vill arbeta på. En annan fördel är att du verkligen kan bredda ditt CV genom olika uppdrag. Det finns till och med sjuksköterskor som har sagt upp sig från sin fasta anställning för att sedan återvända till samma arbetsplats men via bemanningsföretag istället. Skillnaden är att du då har betydligt högre lön och kan välja schemat mer fritt.

Fördelarna med att arbeta som detta är:

  • bättre lön
  • friare arbetstider
  • flexibilitet gällande uppdrag

Bemanningsföretagen tar hand om sin personal

Regionerna runt om i Sverige lägger allt mer pengar på bemanningspersonal. Det beror till stor del på att det inte finns tillräckligt med personal inom vården. Problemet vården har är att de inte betalar sin personal och tar hand om dem. Många är utarbetade och slutar då arbeta inom vården. En del brinner för yrket och blir istället bemanning sjuksköterska där villkoren är betydligt bättre. Många tvekar inte heller att gå över till ett bemanningsföretag när det förstår att det kan tjäna mycket mer pengar på samma arbetsuppgifter. Eftersom du kan tjäna mer pengar behöver du inte arbeta lika mycket och kan istället prioritera dig själv och din hälsa.