TRÄNING - HÄLSA

Så får du genom hälsosammare livsstil bättre hårkvalitet

Stress, brist på näring och övervikt kan alla orsaka sämre kvalité på håret och håravfall. Att försöka leva mer hälsosamt har därför du stor vinning av. När du har styrt upp ditt liv kan du göra en hårtransplantation om du förlorat mycket hår eller blivit skallig för att få svallet tillbaka.

Människor har starka band till håret och avsaknaden av hår kan skapa isolering, ge känslor av skam och göra det svårt i största allmänhet. Anledningarna till håravfall och en högre hårlinje kan vara många. Men det många inte tänker på är att livsstilen i allra största grad påverkar mängden hår på huvudet och hårkvaliteten. Håret kan direkt skvallra om vilken livsstil du har. Förutom att lägga om kosten, stressa mindre och sova bättre kan du göra en hårtransplantation om du drabbats av håravfall. Ett tips är att boka hårtransplantation redan idag.

Hårtransplantationer är effektiva

När en hårtransplantation genomförs tas oftast hårsäckar från bakhuvudet och i vissa fall från sidorna. Sedan flyttas de till områdena som saknar hår. Med rätt teknik och utrustning kan du få riktigt goda resultat av en hårtransplantation. Tänk på att resultatet beror till stor del på hur mycket hår som är möjligt att transplantera från ditt huvud. Hur mycket hår som behöver användas vid en hårtransplantation beror på hur stort området är som ska täckas och vilka önskemål du som patient har. Det är främst män med djupa vikar och skallighet som väljer att göra en hårtransplantation men även kvinnor gör det. När hårlinjen flyttar allt högre upp på huvudet mår många dåligt och vill gärna åtgärda det.

Dålig livsstil påverkar håret negativt

Det finns många orsaker till att hårets kvalité blir sämre. För kvinnor kan håret försämras avsevärt av att hormonbalansen i kroppen rubbas. Din livsstil kan också påverka kvaliteten. Bland annat är stress och felaktig kost är inte gynnsamt för håret. Därför är bra matvanor värt att satsa på om du vill gynna hårväxten. Det är även fördelaktigt att försöka hålla din vikt på en hälsosam nivå.

Tips för bättre hårkvalitet:

  • Undvik att stressa.
  • Ät bra mat som innehåller mycket vitaminer och mineraler.
  • Håll vikten på en hälsosam nivå.
  • Använd bra produkter.

Stress går att mäta i salivet och blodet. Du kan sänka stressnivåerna med olika metoder. Men i hårstråna kan stressen sitta kvar i flera månader.