TRÄNING - HÄLSA

Därför ska du vara mer aktiv utomhus

Forskning visar att naturen har läkande effekter på människors psykiska och fysiska hälsa. Därför ska du försöka vara ute i naturen. Det finns massor av aktiviteter du kan ägna dig åt utomhus som dessutom gynnar hälsan ännu mer. Paddla på vattnet och gå skogspromenader är några enkla aktiviteter.

Det finns många hälsofördelar med att vistas mer utomhus i naturen. Om du dessutom utför någon form av aktivitet kan du förbättra din hälsa ännu mer. För att du ska komma ut mer och vara aktiv är det bra att hitta en rolig aktivitet att utföra. Exempelvis om du bor nära vatten ska du testa stand up paddling. Kolla på Söderkajaks sup board om du vill ha en SUP av bra kvalité. Deras SUP:ar presterar när det gäller prestanda, säkerhet och hållbarhet. De har både allround SUP:ar och touring SUP:ar.

Träna utomhus för hälsan

Det är viktigt att du köper en SUP för ditt ändamål. Tänk även på att du får vad du betalar för. Ha kvalitetskriterierna i åtanke när du ska köpa en SUP. Då kommer den att hålla mer än en sommar. Det bästa med att vara ute på vattnet med en SUP är att du tränar balansen och din corestyrka samtidigt som du kan njuta av naturen. Ett tips är att göra härliga utflykter med SUP:en. Förutom SUP kan du träna på utegym, promenera, springa, fjällvandra och mycket mer i naturen.

Naturen är läkande

Under många år har forskning visat att naturen har läkande krafter. Människor blir bland annat lyckliga av att se och uppleva grönska, det ger människor hopp. I naturen får hjärnan vila från intryck som vanligtvis stör den. Kroppen är gjord för rörelse och att vara aktiv ute i naturen har många positiva effekter för dig och din kropp. Det går bland annat att förebygga stress och lindra depressioner genom att vara ute i naturen. Mer tid i naturen gör människor friskare. Du har allt att vinna på att vara ute mera.